Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Apple і Samsung завершують патентну війну за межами США

Середа, 06 серпня 2014 12:11

Зміна не торкнеться ліцензійних угод

Судові провадження з патентними позовами між двома найбільшими виробниками смартфонів і планшетів до сьогоднішнього дня проходили на території дев'яти держав, у тому числі у Великобританії, Південній Кореї, Японії та Німеччині. Про це пише BBC news.

Обидві компанії ухвалили рішення припинити судові процеси по патентах у всіх державах, крім США. Припинення судів в цих країнах не стосується ліцензійних угод виробників.

Юридичні суперечки між двома компаніями почалися в 2011р. після того як Apple подала в суд на Samsung на території США. Предметом позову стало звинувачення південнокорейської компанії в копіюванні продукції американського виробника.

На думку керівництва Apple, порушення патентів проявилося в популярній лінійці смартфонів і планшетів Galaxy: синхронізація фотографій, музики і відео файлів між цими пристроями, спосіб передачі медіа через інтернет та інші можливості могли бути перейняті у американських iPhone і iPad.

За останні роки Apple вдалося виграти дві справи проти Samsung на території Сполучених Штатів. У травні поточного року за рішенням американського суду Samsung зобов'язали виплатити $119.6 млн. за порушення двох патентів. Але суд також постановив, що компанія Apple порушила патенти Samsung, сума компенсації збитку склала $158 тис.

Компанії продовжують боротися за першість на світовому ринку смартфонів. На сьогоднішній день на частку Samsung припадає 31% прибутку в цій галузі, тоді як Apple володіє всього 15%.

Частка американського виробника на ринку мобільних пристроїв істотно скоротилася після того, як все більша кількість компаній почала виробляти телефони з сенсорним екраном за вигіднішими цінами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%