Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Український ринок ПК в II кварталі скоротився на 66%

Середа, 27 серпня 2014 16:51

Найбільше скоротився ринок ноутбуків - на 73,2%

Показники ринку персональних комп'ютерів в Україні продовжують знижуватися, повідомляє Капітал з посиланням на київський офіс провідного світового постачальника експертної аналітики IDC.

Зокрема, за даними IDC, за другий квартал на локальний ринок було поставлено 195 тис. Персональних комп'ютерів, що говорить про провал ринку на 66% в річному зіставленні.

При цьому поставки настільних ПК скоротилися на 47% порівняно з минулим роком і склали 82 тис. од., а ринок ноутбуків скоротився значно відчутніше - на 73,2% до 113 тис. од.

«Вперше за даними аналітиків був зафіксований спад і на ринку планшетів України. Згідно з оцінками IDC, в минулому кварталі в країну було поставлено 227,7 тис. планшетів, що на 12,9% менше аналогічного періоду минулого року. Ринок електронних книг просів на 62,4%, до 8,6 тис. од.», - сказано в повідомленні.

Варто відзначити, що поряд з Україною в минулому кварталі значне зниження поставок планшетів спостерігалося і в Казахстані (27,9%), Литві (12%), Словенії (10,7%) і Росії (9,8).

«Збройне протистояння на сході країни було і продовжить залишатися головним дестабілізуючим чинником», - пояснила аналітик IDC Ірина Мельничук.

Крім того, за її словами, враховуючи рівень інфляції та економічні проблеми, з якими зіткнулася Україна, швидкого відновлення ринку очікувати не доводиться.

При цьому, за інформацією IDC, ринок Центральної і Східної Європи скоротився на 13% за рахунок падіння поставок до Росії (-19,2%) і Україну, інші ж країни регіону продемонстрували позитивну динаміку.

Ринок планшетів в цих регіонах в кількісному вираженні виріс на 1,3%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%