Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

IBM розробляє свій аналог Bitcoin

Понеділок, 16 березня 2015 11:07

Корпорація IBM розглядає можливість застосування основоположного механізму системи Bitcoin для створення нової платіжної системи, яка б дозволила користувачам миттєво відправляти реальні гроші в будь-яку точку земної кулі і миттєво оплачувати покупки. Про це пишуть CNews.

У платіжній системі, яку планує створити IBM, не буде проміжних ланок у вигляді банків і будь-яких інших фінансових організацій. Тому користувачі не будуть платити комісію за переказ.

Система буде побудована на ланцюжках блоків (blockchain), як і система Bitcoin. Ланцюжок блоків - це свого роду відкрита книга прибутково-видаткових операцій. Коли користувач вирішує зробити транзакцію, він оголошує про це публічно, і дані про його транзакції записуються в ланцюжок блоків. Такий принцип роботи Bitcoin.

Але в IBM не планують створювати саму криптографічну валюту. Технологія blockchain буде використовуватися для переказу фізичної валюти без існування одиниць нової криптовалюту окремо.

На відміну від Bitcoin, Litecoin та інших подібних систем, IBM не планує створювати систему незалежною. За задумом корпорації, вона буде регулюватися таким собі центральним інститутом. «Блакитний гігант» вже веде неформальні переговори з деякими фінансовими установами про переваги подібної системи, включаючи Федеральний резервний банк США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%