Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2015 р. доход ринку 3D-друку становитиме $5,2 млрд.

Середа, 15 квітня 2015 13:27

У 2015 р. ринок 3D-друку матеріалів та супутніх послуг, збільшиться на 56% в порівнянні з показником за минулий рік і складе $5,2 млрд. За прогнозами експертів, в 2019 р. доходи галузі досягнуть позначки $20,2 млрд. Про це пише портал Дело.

«Як ми і очікували, ринок 3D-друку значно виріс за останні кілька років», - заявив аналітик Canalys Research Джо Кемптон. Позитивній динаміці сприяло збільшення швидкості 3D-друку і числа постачальників. Багато з яких, відзначили спостерігачі, базуються в Азії і зуміли кинути виклик таким «старожилами» ринку, як США та Німеччина.

Аерокосмічна, автомобілебудівна та медична галузі залишаться основними джерелами доходу на ринку 3D-друку. Компанії General Electric, Boeing і BMW продовжать вкладати багатомільйонні інвестиції в технології, які просувають вказаний сегмент.

За словами Джо Кемптон, поряд з розвитком 3D-друку в бізнес-секторі протягом найближчих декількох років швидкими темпами буде розвиватися і споживчий сегмент. На ринку будуть з'являтися доступні і прості 3D-принтери за ціною $500, що викличе імпульсивне рішення про купівлю у багатьох звичайних споживачів. Для успішного розвитку галузі, зазначив аналітик Canalys Research, необхідно спростити програмне забезпечення та забезпечити ринок широким переліком супутніх матеріалів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%