Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Apple запускає сервіс новин

Четвер, 11 червня 2015 11:09

Компанія Apple виходить на світовий ринок із новим додатком, що надає власникам мобільних пристроїв, включно зі смартфонами, доступ до оперативних новин. Служба отримала назву Apple News, пише Forbes.

Про її запуск оголошено в Сан-Франциско на щорічній Всесвітній конференції розробників Apple (WWDC). У середу компанія надала додаткову інформацію щодо свого нового інформаційного застосунка. Його включено у платформу новітньої операційної системи iOS 9, яка виходить на ринок найближчої осені. «Сервіс надає можливість читати статті та новинні повідомлення з 50 видань у новому інформаційному форматі Apple», – зазначає телеканал ABC.

Учасниками Apple News стали, серед інших, американська газета New York Times, британська Daily Mail, тижневик Economist, медіахолдинг Time, інтернет-портал BuzzFeed, телеканал ESPN, кілька видань групи Vox Media, Conde Nast, Hearts. Кожен із них має в інтернеті власний портал, однак зараз ці ЗМІ також будуть присутні в новинній службі Apple News у новому і єдиному віртуальному просторі.

«Ми вважаємо цей крок позитивним, оскільки нововведення привабить користувачів, які не були нашими постійними читачами», – заявив президент New York Times Company Марк Томпсон.

Як зазначають фахівці, нинішній крок із боку Apple є відповіддю на вихід минулого місяця Instant Articles – аналогічної служби соціальної мережі Facebook. Instant Articles надає можливість її учасникам – провідним ЗМІ – надсилати безпосередньо статті на Facebook, а не намагатися заманити читачів на власні сторінки.

Серед тих, хто бере участь у новому сервісі Facebook, – телеканал NBC, медіагрупа Comcast Corp, журнал National Geographic.

Інформаційні служби зараз стають дедалі популярнішими у світовій мережі. Так, на початку цього року компанія Snapchat випустила застосунок Snapchat Discover, який дозволяє видавцям створювати й надсилати спеціально підготовлені матеріали для аудиторії цього сервісу, яка складається переважно з молоді.

«Всі ці зміни, що відбуваються, породили у світових ЗМІ дискусію про можливе ослаблення популярності власних інформаційних порталів медіагруп та окремих видань», – зазначає газета Wall Street Journal. Пропоновані Apple і Facebook нові формати дозволяють виданням отримати доступ до великої кількості нових читачів.

За своєю концепцією застосунок Apple News схожий на Flipboard, який надає користувачам можливість створити власне новинне інформаційне поле. Водночас Apple запевняє, що видавництва отримають усі 100% доходів від реклами, яку вони продадуть самостійно, і 70% доходів від реклами, яку отримає для їхніх сторінок рекламна служба Apple iAd. Ці умови є аналогічними до формули, яка діє для служби Instant Articles компанії Facebook.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%