Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аудиторів та фінансових директорів ознайомили з новими ІТ-рішеннями

П'ятниця, 11 вересня 2015 15:50

Круглий стіл: «IT-інструменти успішного аудитора. Ефективна допомога при складанні фінзвітності» відбувся 10 вересня у Києві. Організатором заходу виступила міжнародна компанія «Перший БІТ», яка вважається провідною у пропозиції IT-рішень для обліку та управління бізнесом. Медіапартнер – журнал «Незалежний АУДИТОР».

У ході дискусії присутні обговорили питання про те, я впливають сучасні IT-технології на якість наданих послуг, що допоможе скоротити терміни проведення аудиту і вплинути на ефективність використання часу, а також торкнулися проблеми запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у роботу вітчизняних компаній та ознайомилися з успішним досвідом застосування МСФЗ в українських реаліях.

Про IT-рішення для управління фінансами підприємства присутнім розповів представник компанії «Перший БІТ», керівник відділу галузевих рішень Володимир Губанков. Він ознайомив з можливостями програм 1C, Excel, SAP, Axapta, БІТ.ФІНАНС та інших. Маючи практичний досвід з управління проектними командами та автоматизації фінансових процесів на виробництві, у торгівлі, логістиці та будівництві, він неодноразово наголошував на тому що продукти компанії – це «ящик з інструментами», а як застосовувати ці інструменти на практиці, краще знають аудитори, фінансові директори фірм. Саме тому за його словами, живе спілкування є взаємовигідним і корисним для обох сторін.

Спеціаліст з автоматизації обліку за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) Оксана Немченко говорила про практику ведення обліку та підготовки звітності за МСФЗ, звертала увагу на оптимальне використання інформаційних технологій в українських реаліях. Вона констатувала, що у ході роботи доводилося стикатися з негативом з боку аудиторів стосовно програмного забезпечення, однак прогрес не зупинити і варто йти в ногу з новими процесами у фінансовій звітності. Вона ознайомила з перспективними рішеннями компанії, загалом тенденціями розвитку IT-технологій для ринку аудиторських та консалтингових послуг.

Учасники круглого стола погодилися, що спілкування є взаємокорисним і домовилися влаштовувати подібні дискусії регулярно.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%