Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українські IT-компанії 85% програм створюють для іноземних ринків

Четвер, 17 вересня 2015 16:00

Українські компанії зі сфери інформаційних технологій, які займаються розробкою програмного забезпечення, близько 85% своїх IT-продуктів створюють для іноземних замовників. Про це в ході Українського Software Development 3.0 форуму повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, пише УНІАН.

«85% вашої роботи – це аутсорсинг, це робота на зовнішні ринки... Тільки 15%, максимум 20% – це робота на вітчизняний внутрішній ринок», – сказав Данченко.

За його словами, на сьогоднішній день однією з причин такої ситуації в країні є відсутність підтримки IT-галузі з боку держави.

«Ще три роки тому галузь IT була другою за ВВП в Україні. На даний момент вона на четвертому місці, і для цього є об'єктивні причини, такі як війна та падіння економіки. Але є й суб'єктивні, що держава дуже мало, з моєї точки зору, робить для підтримки ІТ-галузі і розробників програмного забезпечення», – зазначив Данченко.

При цьому глава парламентського IT-комітету повідомив, що замість спрощення умов ведення бізнесу для розробників ПЗ українські контролюючі органи продовжують здійснювати тиск на IT-компанії і вилучати сервера в ході обшуків.

«Для мене було відкриттям те, що горезвісна лабораторія, яка мала провести експертизу вилучених серверів, практично не існує, має обладнання десятирічної давності. Навіть якщо вони (правоохоронні органи – УНІАН) вилучили сервери, вони фізично не можуть їх проаналізувати. Це повна нісенітниця», – обурився Данченко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%