Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Токіо створили клавіатуру на долоні

П'ятниця, 31 травня 2013 16:27

 

Клавіатуру можна буде проектувати на будь-яку поверхню

Фахівці з Токійського університету продемонстрували інноваційну систему, що дозволяє проектувати елементи керування комп'ютерними пристроями на рухомі поверхні, пише Комьюлента.

Винахід дозволяє формувати, скажімо, зображення кнопок або дисплея мобільного пристрою на долоні, папері і будь-яких інших поверхнях. Причому, абсолютно не важливо, чи залишається об'єкт нерухомим або постійно змінює положення - елементи управління немов «приклеєні» до нього.

Система складається з двох основних блоків. Один містить спеціальну камеру, що відстежує положення об'єкту в просторі з частотою 500 разів на секунду, і проектор. Електроніка контролює роботу цих модулів таким чином, що вони завжди націлені на поверхню, на яку проектується картинка.

Другий блок, названий Airborne Ultrasound Tactile Display, забезпечує своєрідну зворотний зв'язок (у тому випадку, якщо клавіатура проектується на руку людини). У його конструкцію входить приблизно 2000 випромінювачів ультразвукових хвиль, що провокують у місцях відображення віртуальних кнопок на долоні легке поколювання. Відзначається, що завдяки точній синхронізації і спрямованості емітерів можна створити ефект зворотного зв'язку в будь-якій точці в обсязі кубічного метра.

Показана система в перспективі може стати в нагоді при організації інтерфейсів віддаленого управління комп'ютерними пристроями. Не виключено, що окремі компоненти комплексу знадобляться в мобільних розробках - скажімо, для взаємодії зі смартфонами і планшетами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%