Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США розробили систему управління технікою через WI-FI за допомогою жестів (відео)

Середа, 05 червня 2013 17:05

 

У Вашингтонському університеті (США) розроблена система, що дозволяє управляти технікою через WI-FI, за допомогою жестів. Про це пише Компьюлента.

Технологія названа WiSee. Принцип її роботи полягає в реєстрації і аналізі найменших змін сигналу бездротової мережі Wi-Fi, що викликаються рухами користувача. «Розумний» ресивер, в якості якого може застосовуватися модифікований Wi-Fi-маршрутизатор, фіксує доплеровській зсув частоти. Крім того, враховуються проміжки часу, в які бездротові пристрої не транслюють сигнал. Отримані дані аналізуються і перетворює на команди управління комп'ютерними або побутовими пристроями.

У поточній версії комплекс здатний розпізнавати дев'ять жестів, зокрема всім тілом. Використання ресивера з декількома антенами дозволяє ідентифікувати до п'яти користувачів. А оскільки сигнали Wi-Fi проходять крізь стіни, віддавати команди побутовим приладам і комп'ютерам можна навіть з іншого приміщення.

Розробники випробували систему в офісній обстановці і житлових приміщеннях з двома спальнями. У тестуванні брали участь п'ять осіб. Виявилося, що з 900 виконаних жестів комплекс успішно впорався з розпізнаванням 94%.

Концепція WiSee передбачає застосування оригінальної системи безпеки та ідентифікації користувачів. Для реєстрації в системі необхідно виконати послідовність певних жестів в заданому порядку.

Ресивер може бути запрограмований таким чином, що окремі групи жестів будуть служити для управління строго певним побутовим приладом або комп'ютерним пристроєм. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%