Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Роман Насіров: Боротись з тіньовим оборотом підакцизної групи товарів можна за допомогою смартфона

Середа, 18 травня 2016 10:06

У рамках боротьби з корупцією Головне управління ДФС в Одеській області презентувало інноваційний проект «Check and drink». Проект було розроблено за підтримки ДФС. Додаток дозволяє перевірити наявність у підприємств ліцензій на виробництво та реалізацію алкоголю, а також ліцензії на реалізацію тютюнових виробів в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України

«Додаток має на меті боротьбу з тіньовим оборотом підакцизної групи товарів та недопущення реалізації підакцизної продукції неповнолітнім особам», - зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час робочого візиту до Одеської області.

За його словами, програмний продукт розроблений як комп'ютерна програма, тому всі власники смартфонів зможуть встановити цей додаток на мобільний пристрій. Кожен громадянин може вільно користуватися програмою та попереджати про правопорушення, в тому числі з боку представників фіскальних органів.

«Користувачі додатку зможуть відправити скаргу щодо порушення компанією або підприємством законодавства: повідомити про проблеми з фіскальним чеком, реалізацію контрафактної продукції, реалізацію продукції неповнолітнім та інші порушення. Скарга відразу відправляється до ДФС та буде опрацьована в найкоротші строки», - підкреслив очільник служби.

Передбачається, що програма дозволить створити рівні умови для ведення бізнесу, зробить Одеський регіон більш привабливим для туристів та збільшить надходження до державного бюджету від реалізації підакцизної групи товарів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%