Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хмарна ОС ПриватБанку належить американській корпорації

Середа, 21 грудня 2016 20:47

Хмарна операційна система (ООС) Сorezoid, на базі якої працює система електронного банкінгу Приват24, належить американській хостинговій компанії Middleware і може відключитися в разі несвоєчасної оплати за користування послугою, повідомив засновник і CEO Corezoid, заступник голови правління і керівник центру електронного бізнесу ПриватБанку Олександр Вітязь , інформує «Інтерфакс-Україна».

«Corezoid - незалежна американська хостінг компанія, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку. Зараз діє старий контракт з дуже оптовими цінами для ПриватБанку. Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, якщо рахунки за хостинг вчасно не оплачені, то все вимкнеться автоматично», - сказав він в інтерв'ю виданню Ain.ua.

А.Вітязь підкреслив, що компанія Middleware не належить ПриватБанку. Разом з тим у Приватбанку є аккаунт в Сorezoid і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку і, відповідно, власністю держави.

А.Вітязь також повідомив, що має намір покинути ПриватБанк після передачі справ.

Національний банк України (НБУ) раніше повідомляв, що не знає, кому належить програмний сервіс банку. Регулятор має намір за результатами аудиту визначити власність і місцезнаходження всього майна ПриватБанку, в тому числі програми «Приват24».

Згідно з інформацією на сайті ПриватБанку, ідея хмарної операційної системи Corezoid зародилася в 2005 році, а в 2015 році систему, «в яку інвестував ПриватБанк», представили на конференції Finovate в Каліфорнії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%