Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні буде створена телекомунікаційна мережа для чиновників

Вівторок, 14 березня 2017 18:16

Телекомунікаційна мережа і захищені дата-центри повинні з'явитися в Україні в 2017 році, повідомляє «Економічна правда».

Про це йдеться в повідомленні Liga.net, з посиланням на затверджений Кабміном план реалізації стратегії кібербезпеки України на 2017 рік.

Згідно з розпорядженням, протягом року в Україні має з'явитися національна телекомунікаційна мережа. До неї підключать інформаційно-телекомунікаційні системи органів державної влади, державних установ та організацій.

Крім цього, планується створення захищених дата-центрів для потреб державних органів, перш за все суб'єктів сектора безпеки і оборони, фінансового, енергетичного, транспортного секторів. Термін реалізації даного пункту в документі не вказано.

Нагадаємо, ще на початку 2015 року Держспецзв'язку винесла на Кабмін проект створення захищеного мобільного оператора для чиновників.

Як розповідали тоді представники відомства, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нібито пообіцяв відшукати на ці цілі 20 млн. доларів грантових коштів. Використання бюджетних коштів теж передбачалося. Далеко цей проект тоді не зайшов.

На початку 2016 році ідея створення телекоммережі на базі Держспецзв'язку знову спливла. І для її реалізації планувалося освоїти бюджет в сумі близько 1,5 млрд. грн, як розповів Liga.net співрозмовник в одному з державних підприємств в сфері зв'язку.

Частина інфраструктури (магістральні канали) повинен був передати відомству на баланс Укртелеком (згідно з умовами його приватизації).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%