Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Звільнення українців від «мобільного рабства» знову затягується

Вівторок, 28 березня 2017 20:43

Впровадження послуги перенесення номера під час зміни оператора (MNP) знову затягується через оскарження результатів тендеру на впровадження цього сервісу української ІТ-компанією «Діалінк», що брала участь в торгах. Про це повідомила прес-служба компанії «Ес Ай Центр» (SI Center), що перемогла в тендері з впровадження послуги MNP, інформує УНІАН.

«Поведінка компанії «Діалінк» щонайменше неприємно дивує. Нескінченні судові позови тільки відтягують дату кінцевого впровадження послуги MNP в Україні», - цитує прес-служба директора з юридичних питань холдингу Softinvest, в структуру якого входить компанія «Ес Ай Центр», Ганну Коктиш.

Згідно з повідомленням, в середу, 29 березня, Вищий господарський суд України розгляне касаційну скаргу «Діалінку» на рішення судів двох інстанцій про визнання недійсним укладеного договору між компанією «Ес Ай Центр» та Українським державним центром радіочастот (УДЦР). А в четвер, 30 березня, Вищий адміністративний суд України розгляне касаційну скаргу «Діалінку» на рішення судів двох інстанцій про скасування рішення Антимонопольного комітету України.

Як повідомляв УНІАН, 25 січня 2016 року УДЦР оголосив переможцем MNP-тендеру компанію «Діалінк», після чого інші учасники торгів і ряд українських ЗМІ висловили свою незгоду з прийнятим рішенням.

21 квітня 2016 року УДЦР переглянув результати тендеру, як того вимагало рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 18 березня, і обрав переможцем IT-компанію «Ес Ай Центр». Це рішення в свою чергу викликало невдоволення з боку переможених учасників «Т4В» і «Діалінк», які вирішили знову оскаржити його результати в АМКУ і судах.

21 жовтня 2016 року Господарський суд Києва зобов'язав УДЦР укласти договір з переможцем тендеру - компанією «Ес Ай Центр». 11 січня 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін, визнавши IT-компанію «Ес Ай Центр» переможцем тендеру щодо впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора (MNP).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%