Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дубневичи інвестували в сонячну енергетику

П'ятниця, 05 травня 2017 16:43

В Яворівському районі Львівської області віце-прем’єр-міністр Степан Кубів відкрив першу чергу сонячної електростанції «Озерна». Це восьма і найбільша подібна електростанція на Львівщині. Вона займає площу майже 15 гектарів, де встановлені 37,5 тисячі сонячних модулів загальною потужністю 9,9 МВт.

У церемонії відкриття взяли участь голова Львівської обладміністрації Олег Синютка, представники обласної та районної влади, а також народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичи, пише Finance.UA.

“Озерна” — найбільша сонячна наземна електростанція не тільки на Львівщині, але і по всій Західній Україні. Екологічно чисту електроенергію, яку вона почне виробляти, буде купувати державне підприємство “Енергоринок” за “зеленим тарифом”.

Електростанція почала працювати 1 березня 2017 року. На її території площею в 14,62 га встановлені 37 500 фотоелектричних модулів JASolar китайського виробництва. Очікується, що електростанція зможе генерувати близько 11 млн кВт/год на рік.

Втім, без участі інвесторів будівництво і пуск електростанції чи відбулися б. Сюди були направлені понад $10 млн, залучених від латвійського “Балтінвест Холдингу”. Енергетики і керівництво станції сподіваються, що вкладені кошти окупляться за найближчі шість років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%