Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

4 обов’язкові вимоги до додатку для переказу грошей

Четвер, 29 червня 2017 12:13

І як додаток MOSST Грошові перекази їм відповідає.

Незважаючи на те, що фінансові програми існують на ринку не так давно (вважається, що всього лише 12 років), їх популярність відзначена не тільки інвесторами і користувачами, а й дослідниками, які намагаються "препарувати" успішні і провальні приклади в пошуках "формули успіху" подібних сервісів, пише Сегодня.

Вони виявили чотири обов'язкові вимоги до фінансового додатком, про які сьогодні і піде мова в матеріалі. 

02_mist_segodnya_610x343

1. Різні рахунки - один додаток

Основною вимогою користувачів до додатка є можливість зібрати в одному місці будь-яку кількість банківських рахунків, кредитних і дебетових карт. Найбільш успішні розробники це розуміють. Ціла низка великих світових додатків, створених в банках, не обмежуються лише внутрішнім обслуговуванням, дозволяючи своїм користувачам додавати в додатку карти та рахунки будь-яких банків.

Кейс MOSST Грошові перекази: користувач може прив'язувати в додатку будь-яку кількість карт (причому, як своїх, так і карт одержувачів - для зручності), може керувати ними, змінюючи назви та маючи доступ до архіву перекладів. У додатку не робиться відмінності між банками, картами і користувачами.

2. Інформування та повідомлення

З кожним роком зростає відсоток трафіку, згенерованого мобільними пристроями. Враховувати цей факт в розробці програми - обов'язково. Також важливо пам'ятати, що користувачі все більше "проживають життя" в своїх пристроях, постійно з ними звіряючись і спілкуючись із зовнішнім світом через гаджет.

Відповідно, будь-яка важлива для користувача (або потенційно важлива) інформація повинна бути відображена на його екрані. Будь-які повідомлення та сповіщення, що завгодно - кожна подія в fintech-додатку має бути оперативно і недвозначно донесено користувачеві.

Кейс MOSST Грошові перекази: в недавньому оновленні програми з'явився власний, "фірмовий" звук повідомлення про надходження переказу користувачеві, отримання переказу також супроводжується push-повідомленням. Незабаром "свої" звуки отримають практично всі повідомлення від програми. Всі нововведення покликані поліпшити користувальницький досвід і зробити процес переказу коштів між користувачами зручним і інтуїтивно зрозумілим.

3. Переводи куди / звідки завгодно

Говорячи про мобільні додатки, пов'язаних з фінансовим світом, часто використовується вираз "at fingertips" - на кінчиках пальців, на подушечках пальців. Це означає, що вся фінансова життя користувача повинна бути керована з touch screen його мобільного пристрою. Будь-яке обмеження, що накладаються ринком / регулятором / здоровим глуздом користувач буде сприймати у якості помилки розробників і, відповідно, буде видаляти додаток.

Не можна обмежувати користувача в бажанні керувати своїми коштами: готуючись до випуску додатка, необхідно переконатися, що воно відповідає всім основним потребам клієнта і не накладає на нього ніяких, навіть непрямих, обмежень.

Кейс MOSST Грошові перекази: крім відсутності прив'язки до того чи іншого банку, компанія-розробник програми розвиває партнерську мережу банків, що мають фізичні відділення (недавно в їх число увійшов "Індустріалбанк" з 34 відділеннями, незабаром до них додасться ще близько 15000 пунктів обслуговування клієнтів), щоб дозволити користувачам відправляти і отримувати грошові перекази не тільки віртуально, а й фактично обмінюватися засобами.

4. Унікальний  функціонал користувача

Розробник повинен розуміти, що в пристрої користувача вже є всі необхідні і йому комфортні додатки. Для того, щоб увійти до списку постійно використовуваних, фінансове додаток повинен відповідати ряду параметрів (три вищезгадані характеристики - фундаментальні та обов'язкові): захищеність, легкість у використанні і, бажано, розважальність.

У цьому випадку користувач буде готовий "задурити" і встановити новий додаток, з яким він надасть свої важливі дані і за допомогою якого буде керувати своїми фінансами.

Кейс MOSST Грошові перекази: розробники ввели підтвердження особи користувача по Селфі і відбитку пальців, а також MOSST-tag - ім'я користувача, яке він вибирає в системі і під цим ім'ям спілкується з іншими користувачами системи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%