Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кіберполіція рекомендує припинити використовувати «M.E.Doc»

Середа, 05 липня 2017 19:25

Департамент кіберполіції Національної поліції рекомендує всім користувачам програмного забезпечення «M.E.Doc» на час проведення слідчих дій припинити використовувати це ПЗ і відключити від мережі комп'ютери, на яких воно встановлене, інформує «Економічна правда».

Про це сказано в повідомленні Нацполіції.

«Департамент кіберполіції наполегливо рекомендує всім користувачам, на час проведення слідчих дій, припинити використовувати ПЗ «M.E.Doc» і відключити комп'ютери, на яких воно встановлене, від мережі. Також необхідно змінити свої паролі й електронні цифрові підписи у зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані», - зазначено в повідомленні.

Найближчим часом на сайті Нацполіції будуть опубліковані інструкції для перевірки на наявність backdoor (програми, які встановлює зламувач на зламаному ним комп'ютері, з метою повторного одержання доступу до системи) на комп'ютері.

У департаменті також уточнили, що вилучене в компанії ТОВ «Інтелект-Сервіс» обладнання, за допомогою якого поширювався вірус, буде спрямовано для проведення детального аналізу з метою дослідження й розробки інструментів, які дозволять виявити заражених користувачів і нейтралізувати шкідливий код.

Як повідомлялося, співробітники прокуратури, кіберполіції та СБУ провели обшуки в компанії Інтелект-Сервіс (M.E.Doc) і вилучили сервера.

Міністр МВС Арсен Аваков теж написав у себе на сторінці в Facebook, що в ході обшуку у «Інтелект-Сервіс» вилучені програмні та апаратні засоби.

Нагадаємо, 4 липня департамент кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури припинили другий етап кібератаки Petya.

27 червня комп’ютерні системи українських банків та компаній було атаковано масовим інтернет-вірусом.

За попередньою інформацією, українські банки, установи, медіа, урядові інститути атакував вірус під назвою «Petya», що є різновидом вірусу WannaCry, який нещодавно пройшовся світом.

Відзначається, що листи, які містять вірус, приходили по електронній пошті протягом декількох тижнів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%