Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Експерт ПриватБанку попереджає про нову хвилю кібератак під Linux-платформу

Понеділок, 10 липня 2017 20:52

Нова хвиля кібератак, націлена на комп’ютерні мережі, що працюють на операційній системі Linux, можлива через кілька тижнів, вважає заступник голови правління найбільшого в країні Приватбанку Олександр Дрелінг, пише Finance.ua.

“Дискусія, яка йде (на жаль, не на рівні держави, а на рівні фахівців і хакерів), показує, що очікуємо через тиждень-два нових атак. На жаль, це будуть атаки, які налаштовані під Linux-платформи. А це 70% нашого ринку: і банківського, і державного”, – зазначив він на “круглому столі” “Наймасштабніша кібератака на український бізнес: як захиститися?” в понеділок в ТПП України в Києві.

О.Дрелінг також запропонував створити експертний штаб для розробки рекомендацій бізнесу і банків щодо підготовки до нової хвилі атак.

“Я б рекомендував державним структурам (…) створити основний і резервний канали для передачі податкової, пенсійної інформації, статистичних даних (…) Відстань між новою загрозою і її аналізом має бути в тиждень-два, а не півроку-рік”, – додав заступник голови правління ПриватБанку.

Довідка Finance.UA:

Хакерській атаці 27 червня піддалися близько 30 банків. За перші два дні кіберполіція зареєструвала понад 1,5 тисячі випадків зараження комп’ютерних систем держустанов, комерційних структур і персональних комп’ютерів. У зв’язку з кібератакою також було проведено нараду в РНБО.

Кіберполіція пояснила масштабність кібератаки несанкціонованим використанням її авторами найбільш популярної в країні програми звітності “MEDoc”. За даними розробника, її програма працює приблизно на 1 млн комп’ютерів.

Експерти додавали, що постраждали комп’ютерні мережі, що працюють переважно під операційними системами виробництва Microsoft.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%