Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністр обговорив 4G з найбільшими операторами

Понеділок, 04 вересня 2017 16:00

Частоти 4G розподілять у кінці року. Ключовим операторам мобільного зв'язку пообіцяли чесний конкурс.

Міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів провів зустріч із ключовими телеком-операторами щодо впровадження мобільного зв'язку стандарту 4G. Крім представників "Київстар", "ВФ Україна" ("Vodafone") і "Лайфселл" (lifecell) були й регулятори ринку - Нацкомісія держрегулювання у сфері зв'язку та інформації (НКРЗІ), пише Кореспондент.

"Нагадав, що уряд Володимира Гройсмана ухвалив всі необхідні рішення, щоб розподіл НКРЗІ відповідних частот відбувся на конкурсній основі, щоб забезпечити чесні умови на ринку телекомунікацій", - написав він за підсумками зустрічі на своїй сторінці в мережі Facebook.

На думку віце-прем'єра, урядові рішення створили основу для ефективного і раціонального впровадження 4G на справедливих тендерних умовах, раціонального розгортання мережі, ефективності шляхом оптимізації адмінпослуг.

"4G - політ нормальний!.. Все дуже гуд - уряд підтримує впровадження нових технологій, вільну конкуренцію і рівний доступ до частотного ресурсу", - прокоментував підсумки зустрічі президент "Київстару" Петро Чернишов.

За його словами, учасники зустрічі обговорювали тендери на 4G, у тому числі, на частотах 1800 МГц, потрібних для швидкого запуску цієї технології, а також законодавчі ініціативи, які потрібно прийняти, щоб усунути цифровий розрив між Україною і розвиненими країнами.

"Було продуктивно - майже для всіх учасників", - зазначив Чернишов.

Він підтвердив, що "Київстар" готовий брати участь в обох тендерах - на частоти в діапазоні 2600 МГц і 1800 МГц.

Очікується, що НКРЗІ в четвертому кварталі 2017 року проведе конкурси на видачу ліцензій в діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц для надання послуг мобільного зв'язку в стандарті 4G за стартовою ціною, відповідно, близько 4 млрд грн. і близько 2,3 млрд грн. У ході доопрацювання документів з Кабміном вдалося знайти схему, яка гарантуватиме безперервність надання послуг зв'язку вже робочими трьома основними мобільними операторами.

Провідні оператори раніше заявляли, що умовою їх участі в конкурсі на 4G є гарантія збереження за ними частот у діапазоні 1800 МГц, від яких їм для проведення конкурсу тимчасово доведеться відмовитися.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%