Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Укрзалізниця переходить на безпаперові технології

Вівторок, 24 вересня 2013 15:14

Укрзалізниця переходить на новий етап використання безпаперових технологій – як у сфері пасажирських, так і у сфері вантажних перевезень

Відомство вже налагоджує роботу електронної накладної для перевезення вантажів по території кількох країн.

За словами заступника начальника Головного комерційного управління Укрзалізниці Ганни Кириченко, в перспективі ця технологія дасть можливість вантажовласникам і операторам здійснювати міжнародні перевезення виключно за електронними документами. Технологія поки відпрацьовується з країнами СНД – у серпні у сполученні між Україною і Росією вітчизняними станціями було оформлено 3642 електронних накладних на 9167 порожніх власних вагонів (79,73 % від загальної кількості документів).

Укрзалізниця є піонером впровадження електронного документообігу у внутрішньому вантажному сполученні: ще в 2011 році повністю перейшла на електронний документообіг, і тепер ділиться досвідом і напрацюваннями з колегами – залізничниками як країн СНД, так і Європи.

Електронні форми допомагають істотно прискорити обробку вантажів і знизити супутні витрати. Крім того, електронна накладна дає змогу відстежувати місце розташування вантажів і прогнозувати їх прибуття з максимальною точністю.

Нагадаємо, що Укрзалізниця продовжує впроваджувати безпаперові технології і в пасажирському сполученні.

З лютого 2013 року електронні посадочні документи були введені на поїзди категорії Інтерсіті+ і поїзд № 37/38 Київ – Донецьк. А з жовтня і до початку грудня 2013 року електронні квитки будуть запроваджені на потяги, що курсують з Києва до Сімферополя, Одеси, Львову, Дніпропетровська і Харкова.

Технологія електронного квитка дає можливість купувати документ за допомогою сервісу бронювання УЗ. Роздрукувавши документ, пасажир може сідати з ним у поїзд, минаючи оформлення в касах. На сьогодні українські пасажири через Інтернет оформляють близько 8 % залізничних квитків від загальної кількості.

Залізничники підрахували, що відмова від паперових проїзних документів на всі поїзди внутрішнього сполучення має допомогти відомству економити близько 18 млн грн на рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%