Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Медок» першим встановить унікальний спосіб захисту від вірусів, - ЗМІ

П'ятниця, 29 вересня 2017 11:37

Коли в червні 2017 року, імовірно пов'язані з російськими спецслужбами, хакери атакували українські підприємства, своєю першою жертвою вони вибрали популярне бухгалтерське ПЗ "Медок", яким активно користувалися як державні, так і приватні компанії. Тепер же "Медок" першим випробує принципово нову систему захисту від злому. Про це "Обозревателю" повідомив "СVO компанії ROMAD", екс-начальник Державного центру кіберзахисту і протидії кіберзагрозам Держспецзв'язку Ігор Козаченко, пишуть Українські Новини.

"Вони забезпечили собі сильний захист. Один з елементів захисту - це ROMAD EDR - надане нашою компанією унікальне рішення по захисту кінцевих користувачів. Це програмне забезпечення класу Next Generation Endpoint Protection and Responce (NGEP), яке дозволяє захистити АРМ (автоматизоване робоче місце) від шкідливого програмного забезпечення завдяки новітньому рівню кіберзахисту".

Експерт пояснює, що ПЗ забезпечує реальний захист від так званих загроз "нульового дня". Крім того, "Медок" вжив додаткових заходів, щоб не дати хакерам знову дістатися до серверів компанії.

"Переглянута і доповнена політика безпеки всієї інфраструктури компанії. А найголовніше - досвід. Вони пройшли бойове хрещення, а отже, стали сильніше", - каже Козаченко.

За його словами, необхідно і далі шукати та впроваджувати захисні рішення, які можуть надати захист від сучасного виду загроз. Як показала практика, стандартні антивіруси не змогли, та й не могли вирішити задачу захисту, через архаїчність структури свого софта.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%