Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В українському інтернеті знайшли 82 сайти шахраїв

Понеділок, 02 жовтня 2017 14:18

Шахраї в українському інтернеті урізноманітнили свої схеми, запевняють експерти.

У цьому році в Україні фахівці зафіксували вже 82 фішингових сайти - шахрайських веб-ресурси, на яких злочинці під виглядом надання послуг, яких не існує, переконують користувачів вводити конфіденційні дані своїх платіжних карт, отримуючи таким чином доступ до рахунків громадян і крадучи гроші. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на прес-службу української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем "ЕМА".

"Якщо порівнювати статистику за перше півріччя 2017 року з показниками за той же період попереднього року, кількість фішингових сайтів скоротилася на 29,5%", - повідомили в асоціації.

Тим часом, експерти зазначають, що попри статистичне зменшення фішингових сайтів, шахрайські схеми стають все продуманішими.

"Кіберзлочинці все частіше роблять сайти із захищеним з'єднанням, про що говорить абревіатура https на початку адресного рядка. Ключове тут - літера s: її відсутність (якщо написано http, а не https) - це ознака фішингового сайту. Тепер уже наявність "s" вже не є гарантією того, що сторінка безпечна", - розповіли в прес-службі.

Шахраї освоюють нові види "послуг": працевлаштування (віддалена робота), отримання онлайн-кредиту, продаж авіаквитків. "Для отримання зарплати потрібно було надати всі дані платіжної карти: не тільки номер, але і термін її дії, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки зі зворотного боку карти", - розповіли експерти.

Зазначається, що одним з останніх прикладів діяльності злочинців у 2017 році став запуск в інтернеті фішингового сайту-клону сервісу "Приват24", - сайт http://pb24corp.at.ua виманював паролі доступу до "Приват24".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що почастішали способи шахрайства, коли зловмисники розсилають фальшиві повідомлення від банків і під виглядом працівників фінустанов отримують дані для доступу до рахунків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%