Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бізнес зможе перевірити онлайн, чи прийдуть до нього з перевіркою

Четвер, 26 жовтня 2017 15:05

Державна регуляторна служба, Міністерство економрозвитку і недержавна організація Офіс ефективного регулювання BRDO запустили портал, на якому будуть публікуватися всі заходи державного нагляду і контролю.

Перевірити, чи включене конкретне підприємство в проект плану здійснення комплексних заходів держнагляду на 2018 рік, можна безкоштовно і без реєстрації, повідомляють у Держрегуляторній службі. Шукати можна за назвою суб’єкта господарювання або за кодом ЄДРПОУ, пише Finance.ua з силанням на Дело.

Зараз на порталі доступний проект плану комплексних перевірок, фінальна версія повинна бути узгоджена Держрегуляторною службою до 15 листопада і також буде доступна на порталі.

Згідно із законодавством, якщо підприємство включено в річні плани перевірок відразу декількох держорганів, заходи нагляду повинні здійснюватися комплексно – одночасно відразу всіма контролерами. Якщо ж компанію протягом року має намір перевіряти лише один орган, вона повинна бути включена в річний план перевірок цього контролера.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Верховна Рада прийняла закон про лібералізацію держнагляду. Документ, зокрема, скоротив кількість і тривалість перевірок. Також закон зобов’язав запустити в Україні інтегровану автоматизовану систему перевірок, де буде зберігатися інформація про юросіб і фізосіб-підприємців, види господарської діяльності, які підлягають держнагляду, річні плани проведення заходів контролю, звіти про їх виконання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%