Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Великі дані Vodafone будуть поліпшувати життя українців

Понеділок, 13 листопада 2017 19:32

В рамках проекту Big Data Lab компанія Vodafone Україна збирає кращих дата-аналітиків та програмістів країни – щоб знайти рішення для поліпшення якості життя українців.

За умовами проекту Big Data Lab, розробники чи аналітики, котрі працюють з великими масивами даних (Big Data), можуть отримати доступ до частини інформації компанії Vodafone Україна задля того, щоб створити корисні суспільству продукти, передает «24 канал».

Дані від операторів мобільного зв’язку вже сьогодні активно використовуються для різноманітних бізнес-процесів. За словами Сергія Бориславського, одного з керівників Big data team у Vodafone Україна, власники мережі магазинів за допомогою інформації про скупчення людей у певному місці приймають рішення про розміщення нових торгових точок. Оператори рекламних площин оптимізують розміщення своїх конструкцій, фінансовий сектор отримує інформацію щодо вірогідності повернення кредитів. Нещодавно адміністрація Києва також отримала дані про переміщення людей в столиці задля оптимізації транспортної інфраструктури.

За словами Олександра Марфіна з Big Data Team Vodafone Україна, учасникам лабораторії нададуть дані про активності у мережі оператора, що відбувались протягом 3 місяців у 8 західних областях України. Це реальні, хоча й повністю знеособлені дані, за якими можна відслідкувати багато тенденцій. Завдання учасника Big Data Lab – запропонувати проект, який за допомогою обробки цих даних стане корисним суспільству. Ідеї приймаються у трьох категоріях: рішення для міста, бізнесу та поліпшення якості життя.

Проект Big Data Lab триватиме три місяці й включатиме 5 етапів. До 27 листопада триватиме відбір учасників – усі бажаючі, хто візьметься за це амбіційне завдання, можуть зареєструватися на bigdatalab.com.ua. 25 листопада учасники навчатимуться працювати з операторськими даними та зможуть згенерувати перші ідеї. 9-10 грудня відбудеться дводенний хакатон, а до кінця січня фіналісти будуть опрацьовувати свої проекти під керівництвом досвідчених менторів. Наприкінці січня 2018 року команди зможуть представити свої рішення перед потенційними інвесторами та роботодавцями.
Учасником Big Data Lab може стати кожен охочий, включаючи колективи розробників, які знайомі зі статистичним аналізом, мають ідеї щодо покращення життя українців та досвід роботи з Python/R.

За словами Ольги Устинової, «великі дані Big Data незабаром стануть валютою майбутнього. Проводячи лабораторію з Big Data, ми сподіваємося стати одними з перших у світі, хто навчиться та навчить українські підприємства та міста активно її використовувати для точного планування та розвитку. Сподіваємось, що результатом проекту стануть рішення, які покращать життя українців уже завтра».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%