Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Миколаєві міліція громить IT-компанії

Вівторок, 12 листопада 2013 14:48

В офісах компаній вилучають комп'ютери і здійснюють обшуки

У вівторок, 12 листопада, з самого ранку одразу кільком представникам IT-компаній, що займаються в Миколаєві розробкою програмного забезпечення, повідомили про вторгнення в роботу їх організацій. Про це пише портал «Новости-N».

За їхніми словами, на їхніх фірмах відбувається щось незрозуміле. Вранці до офісу увірвалися невідомі в цивільній формі, але у супроводі міліціонерів. Наказавши співробітникам залишатися на своїх місцях, непрохані гості почали обшуки і вилучення комп'ютерів. При цьому на питання вони не відповідають, пояснювати причини своєї появи відмовляються.

Співробітники міліції заблокували всі входи й виходи, нікого не впускають і не випускають.

Кореспонденти виїхали до однієї з фірм, розташованих по вул. Бузника, 5, в будівлі колишнього «Чорноморсуднопроект», де зараз проводиться обшук. Спроби потрапити всередину ні до чого не призвели: на стук у двері ніхто не реагував, хоча за ними були чутні голоси. Так, було чути, що хтось намагався залишити приміщення і попросив випустити його, але отримав відмову.

У якийсь момент до входу підійшов міліціонер, комусь зателефонував і попросив його впустити. На запитання кореспондентів відповідати не став, повідомив тільки, що є співробітником Заводського РВВС Миколаєва.

Після того як відкрилися двері, можна було розгледіти, що в приміщенні знаходяться багато людей у міліцейській формі. Відкрив двері капітан міліції та відмовився впустити кореспондентів і що-небудь пояснювати. Більше того, він відмовився навіть представитися. При цьому пообіцяв «покликати старшого», щоб він пояснив, що відбувається. Однак до журналістів так ніхто і не вийшов.

У даний час у офісі на Бузника заблоковано близько 200 осіб – в основному висококваліфікованих програмістів. За словами тих, кому вдалося додзвонитися до редакції, міліція веде себе відносно них украй грубо й агресивно – не дає можливості вийти навіть у туалет. Керівник групи, яка здійснила напад на фірму, заявив директорові, що він збирається вилучити всі комп'ютери, які знаходяться в офісі, – а це понад 200 одиниць. Протягом всього часу, поки комп'ютери вилучатимуть і описуватимуть, співробітники знаходитимуться у приміщенні, – ніби під арештом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%