Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Знайдено спосіб заряджати смартфон за допомогою повітря

Понеділок, 19 лютого 2018 22:55

Група винахідників з Массачусетського технологічного інституту знайшла спосіб заряджати батарею смартфона за допомогою повітря, інформує Finance.ua.

Вчені стверджують, що створена ними технологія дозволяє підтримувати роботу електронних пристроїв у працюючому стані протягом багатьох років, повідомляє «akket.com».

Підзарядка батареї смартфона дійсно може відбуватися за допомогою повітря завдяки пристрою, створеному командою MIT. Він виробляє енергію за рахунок температурних коливань при зміні дня і ночі. Це явище називається тепловим резонансом, а використане поєднання матеріалів дозволяє добитися високої ефективності теплопровідності і потужності.

Вчені створили перший невеликий зразок такого пристрою, який виробляє 1,3 мілівата енергії. Цього недостатньо для підзарядки смартфонів або планшетів, проте такої кількості енергії вистачає для забезпечення роботи невеликих датчиків або систем зв’язку. Найближчим часом винахідники планують зібрати більшу версію свого пристрою, яка зможе заряджати смартфони та інші гаджети за допомогою повітря.

Новий винахід дозволяє на довгі роки забути про необхідність заряджати електронні пристрої. У новинки може бути безліч найрізноманітніших застосувань, аж до забезпечення електроенергією тих регіонів Землі, жителі яких відчувають її брак.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%