Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Держагенстві з інформатизації розповіли про позитивну динаміку розвитку ІТ галузі в Україні

Четвер, 21 листопада 2013 10:17

Зокрема кажуть про збільшення іноземних інвестицій

Незважаючи на негативні технеції у світовій економіці, українська галузь ІТ демонструє позитивну динаміку розвитку. Зокрема, спостерігається зростання прямих іноземних інвестицій у сферу інформації та телекомунікації України, підкреслив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, пише прес-служба відомства.

Так, згідно з даними Державної служби статистики станом на жовтень українська IT-галузь освоїла $2 млрд. 82 млн. іноземних інвестицій. На 1 січня поточного року розмір іноземного акціонерного капіталу у сфері IT склав $1 млрд. 994 млн .

«Україна залишається цікавою країною для залучення іноземних інвестицій. Про це свідчать хоча б останні дані Європейської бізнес асоціації, згідно з якими інвестиційна привабливість нашої держави поступово продовжує зростати: якщо у другому кварталі інвестиційна привабливість нашої країни покращилася з 2,12 до 2,17 бала (за 5-бальною шкалою), то уже в третьому кварталі цей показник піднявся до 2,37 бала», - наголосив Володимир Семиноженко.

Слід зазначити, що упродовж I півріччя поточного року Україна на 44% збільшила обсяг експорту комп’ютерних послуг. Разом з цим, за оцінками експертів у минулому році експорт послуг сфери вітчизняних ІТ склав близько $800 млн. В цілому в 2013 р. експерти очікують, що експорт продукції в галузі інформаційних технологій з України складе близько $1,8 млрд. За цим показником наша країна входить до п’ятірки лідерів регіону Центральної та Східної Європи

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%