Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ДФС дозволили оформляти ліцензії на алкоголь і тютюн онлайн

Вівторок, 17 квітня 2018 17:36

Невдовзі українські суб'єкти господарювання отримають можливість оформляти ліцензії на гуртову торгівлю та виробництво спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів онлайн. Про це йдеться на сайті офіційного видання ДФС "Вісник", передає УНН.

Зазначається, що нова послуга запрацює до кінця квітня поточного року через сервіс подання заяв у електронному вигляді “Єдине вікно”.

Серед іншого, суб’єкти господарювання матимуть можливість переоформити, отримати дублікат або анулювати ліцензію онлайн. Також, за допомогою нового сервісу, підприємці та виробники зможуть сплатити черговий платіж за ліцензію.

Нагадаємо, напередодні в ЄС заявили про намір боротися із нелегальним алкоголем в Україні. Єврокомісія оголосила про початок створення списку компаній-виробників контрафакту.

Глава ради директорів компанії-виробника алкогольної продукції Beverage Trading Company Ольга Івушкіна повідомила, що офіційні українські виробники алкоголю мають намір підтримати європейських колег і будуть “всіляко сприяти ЄС у формуванні "Counterfeit and Piracy watch-list“ — контрольного списку "підроблених і контрафактних товарів" з України”.

“Вважаю, що це може мати позитивний ефект. Однак, крім створення такого списку, важливо привести акцизну політику нашої держави в сфері алкоголю до економічно обґрунтованих ставок”, — зазначила експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%