Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Телефони Samsung самі відправляють фото випадковим контактам, - ЗМІ

Вівторок, 03 липня 2018 22:56

Користувачі телефонів Samsung виявили, що їх пристрої іноді відправляють випадкові фотографії з галереї випадковим контактам. Подібні скарги обговорюються на Reddit іфорумах Samsung, на них звернуло увагу видання Gizmodo, пише Медуzа.

Знімки, імовірно, розсила єдодаток Samsung Messages, стандартний менеджер SMS і MMS на телефонах Galaxy. При цьому сама програма не показує, що переслала фотографію; дізнатися про факт відправлення можна тільки за непрямими ознаками: якщо людина, що отримала картинку, розповість про це відправнику, або якщо власник телефону замовить деталізацію SMS у оператора.

Один з користувачів розповів, що його телефон відправив 50 фотографій з галереї останнього контакту, з яким він листувався. Інший стверджує, що його дівчина отримала всі фотографії з телефону, хоча він до цього ніколи не листувався з нею через Samsung Messages. Обидва користувача — абоненти міжнародного мобільного оператора T-Mobile, а одержувачі їх знімків були в їх сімейному тарифному плані. Скарг від російських користувачів виданню знайти не вдалося.

Судячи зі скарг, проблема з несанкціонованою розсилкою фотографій спостерігається в тому числі на відносно нових моделях — Samsung Galaxy Note 8 і Galaxy S9. Користувачі припускають, що помилка виникла в Samsung Messages після установки оновлення, пов'язаного з протоколом RCS — він дозволяє розширити набір функцій SMS, додавши в них, наприклад, відправку медіафайлів і повідомлення про те, що співрозмовник набирає текст.

Представники Samsung повідомили Gizmodo і The Verge, що компанія в курсі, що відбувається і намагається з цим розібратися. Тим, хто зіткнувся з подібними проблемами, порадили дзвонити в службу підтримки. Пізніше видання Zdnet отримало новий коментар: у Samsung розповіли, що її співробітники не виявили ніяких помилок, які були б пов'язані з цими випадками, але компанія продовжить розслідування.

Gizmodo пропонує користувачам, які побоюються, що їх фотографії будуть розіслані випадковим адресатам, два тимчасових рішення. Перше: зайти в налаштування пристрою і заборонити додатком Samsung Messages доступ до сховища телефону. Після цього воно не зможе відправляти ніякі файли з пам'яті пристрою, навіть якщо користувач сам спробує це зробити.

Друге рішення — користуватися для SMS іншим додатком, наприклад, Android Messages або Textra. У них подібні помилки не спостерігаються.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%