Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Щодня реєструється щонайменше 50 доменних імен у зоні .УКР

Середа, 18 грудня 2013 12:20

Станом на 17 грудня зареєстровано 2100 імен

У домені .УКР щодня реєструється по 50, а то й більше доменних імен. Наприклад, станом на ранок 17 грудня було зареєстровано 2050 доменних імен, а на вечір цього ж дня їх кількість зросла до 2100. Про це повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

«Зараз цей процес доволі динамічний: зараз ми маємо таких реєстрацій щонайменше по 50 на день», - зазначив В.Семиноженко.

Він нагадав, що з 21 серпня 2013 року в Україні розпочалася пріоритетна реєстрація доменних імен в домені .УКР. Вона проходить у декілька етапів. Так, впродовж першого місяця у національному сегменті реєструвалися назви органів державної влади та органів місцевого самоврядування. У подальшому реєстрація відкрилась для торгових марок (знаків для товарів та послуг), географічних зазначень походження товарів, назв географічних об’єктів та регіонів України, назв країн світу та міждержавних утворень, а також міжнародних організацій.

Зараз триває, четвертий із п’яти етапів пріоритетної реєстрації в домені .УКР, який стартував 4 грудня 2013 року. Він передбачає реєстрацію доменних імен, що утворюються на основі:

 назв зареєстрованих в Україні відповідно до законодавства об’єктів інтелектуальної власності, назви яких є невід’ємною частиною таких об’єктів інтелектуальної власності, зазначені у відповідних документах щодо їх державної реєстрації, у тому числі назви відомих творів (літературних творів, фільмів, пісень тощо);

 повних чи скорочених комерційних (фірмових) найменувань, що зареєстровані відповідно до законодавства України і внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, без зазначення назв організаційно-правових форм;

 імен та прізвищ знаних осіб, що внесли значний вклад в світову культуру та в інші галузі суспільного життя та/або чиї заслуги визнані людством та чия діяльність безпосередньо пов’язана з Україною.

Також на четвертому етапі пріоритетної реєстрації доменних імен в домені .УКР також продовжують реєструватись доменні імена на основі критеріїв, що були визначені на попередніх етапах, такі як торгові марки (знаки для товарів та послуг), географічні зазначення походження товарів, назви географічних об’єктів та регіонів в Україні (назви міст, селищ тощо, до районних центрів та міст у районних центрах, що мають назви, які не повторюються), назви країн (держав) світу та міждержавних утворень, назви міжнародних організацій, назви органів державної влади та органів місцевого самоврядування та інші.)

Уже 4 січня 2014 р. розпочнеться 5 етап пріоритетної реєстрації. На цьому етапі дозволяється реєстрація доменних імен в домені .УКР імен та прізвищ добре відомих в Україні діячів культури (науки, освіти, мистецтва, літератури) та їх творчих псевдонімів, релігійних діячів (в практиці застосування їх імен відповідно до сану разом із формою звертання у тому числі у кличній формі), політиків, економістів, спортсменів, інформація про яких включена до енциклопедій, довідників, словників, каталогів, а також має широке розповсюдження інформації про них в українських засобах масової інформації.

Планується, що вже на початку лютого 2014 р. реєстрація у національному домені .УКР стане відкритою для всіх бажаючих.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%