Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні на 40% виріс попит на медпрацівників

Понеділок, 16 червня 2014 11:25

Значно зросла кількість вакансій

Кількість вакансій для медичних працівників з початку року зросла на 35-40%. Про це повідомляють українські портали з працевлаштування rabota.ua, Анкор, work.ua і HeadНunter, пишуть Вести.

Як розповіли в Українській медичній асоціації, найактивніше медичні установи шукають вузькопрофільних фахівців. «Багато клінік зараз шукають хірургів і окулістів. В останні півроку їх послуги в Україні стали дуже затребувані через військових подій в країні. З цієї ж причини медустанови шукають неврологів», - зазначив керівник маркетингового відділу УМА Євген Печінський.

Його колеги з Асоціації лікарів загальної практики відзначають, що часто з'являються вакансії гепатологів, алергологів, педіатрів, шукають також працівників фармацевтичної галузі.

Керівник групи консультантів напряму «Медицина і фармація» кадрового холдингу «Анкор» в Україні Катерина Власова розповіла, що збільшилася також кількість вакансій медичних представників, продакт-менеджерів, фахівців з реєстрації, медичних радників та інших. Аналітики відзначають, що раніше роботодавці розміщували 20-30 подібних вакансій на місяць, то тепер їх більше 50.

За прогнозами професійних асоціацій ближче до осені, шукати будуть стоматологів, акушерів, лікарів-дерматовенерологів, терапевтів, рентгенологів, медсестер, фармацевтів. Всупереч загальної тенденції до скорочення штату, урізання зарплат і всілякої оптимізації, клініки розширюються. «Може бути молодшому медперсоналу або фармацевтичним працівникам у приватних клініках навіть накинуть 300-500 грн., а висококваліфікованим фахівцям - 500 грн. -1 тис. грн.», - Припустили в Асоціації лікарів загальної практики.

Очікують до осені і зростання кількості резюме. «Зазвичай кількість резюме збільшується на 20-30%, але цього року є надія, що після затишшя свої резюме розмістять ще на 5-10% більше претендентів», - говорять в HeadHunter Україна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%