Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Матеріальне становище українців погіршується місяць за місяцем.

Четвер, 14 січня 2016 15:55

 Четверо з п'яти "білих комірців" незадоволені своєю зарплатою. Число вкрай незадоволених зросла на 10% і тепер таких більше третини. Відповідно знизилося число тих, хто вважає свою зарплату гідною. Такі дані отримані в результаті опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, публікує UBR.

У зв'язку з інфляцією і безперервним зростанням цін матеріальне становище "білих комірців" погіршується від місяця до місяця. За даними опитування hh.ua, половині з них останнім часом не підвищували зарплату, а кожному п'ятому урізали оклад. Але навіть тим, чий дохід у національній валюті не змінився, стало складніше жити на колишню зарплату. Офісні співробітники все частіше відчувають труднощі з плануванням бюджету і навряд чи дотягують до наступної зарплати. Як показало опитування, у кожного другого гроші на життя закінчуються раніше, ніж на банківську карту приходить нове надходження. Шістьма місяцями раніше дефіцит бюджету випробовували лише третина опитаних.

Фінансові труднощі, викликані об'єктивними причинами, позначаються на задоволеності зарплатою. Четверо з п'яти "білих комірців" не задоволені розміром матеріальної

За півроку кількість повністю незадоволених зросла на 10%. Відповідно знизилося число тих, хто вважає свою зарплату гідною. Якщо в першому півріччі 2015 часткову задоволеність висловив кожен п'ятий офісний співробітник, то у другому - тільки кожен сьомий. Як і раніше, повністю задоволені оплатою праці одиниці - 3-4% опитаних.

Незмінно більше всіх своєю зарплатою задоволені IT-фахівці, представники медіа, а також фармацевти і представники консалтингових компаній, що надають послуги бізнесу. Не влаштовує розмір матеріальної компенсації страховиків, представників енергопромисловості галузі та працівників консалтингових компаній, що надають послуги населенню.

Зміни в показниках задоволеністю роботою не настільки значні як в показниках задоволеністю зарплатою. Як і раніше, більше половини опитаних задоволені своєю роботою, третина - не задоволені і приблизно кожен десятий не зміг відповісти на питання.

Не скаржаться на роботу IT-фахівці, представники медіа та працівники страхування. Менше всіх робота влаштовує представників нафтогазового сектора, енергопромисловості галузі, а також працівників банків та логістичних центрів.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2015 року. В опитуванні взяв участь 5 281 респондент з різних регіонів України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%