Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Укладено нову Галузеву угоду у сфері морського транспорту до 2015 р.

Четвер, 13 червня 2013 11:05

Працівники портової галузі отримали соціальні гарантії

 

13 червня 2013 р. укладено нову Галузеву угоду між Міністерством інфраструктури України, Федерацією роботодавців транспорту України і Спільним представницьким органом профспілок у сфері морського транспорту до 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За словами Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, нова Галузева угода забезпечує високий рівень соціальних стандартів та ефективний захист інтересів трудових колективів.

Відповідно до угоди, працівники портової галузі отримали гарантії забезпечення належних умов праці, підвищення рівня зайнятості та заробітної плати, а також збереження і розвитку об’єктів соціальної сфери та вільного доступу до цих об’єктів як самих працівників, так і членів їх сімей

Галузева угода стосується майже 130 000 працівників морського транспорту.

Як повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак, , середня заробітна плата на підприємствах галузі у 2013 р. становить 5 110 грн., що більше на 7,4 % порівняно з 2012 роком та на 58% більше середньої заробітної плати по Україні поточного року (3 233 грн.). В угоді зазначено, що роботодавці зобов’язані збільшувати витрати на оплату праці залежно від збільшення обсягів виробництва та доходів, а також щороку має зростати кількість працівників, які отримують зарплати понад розмір трьох прожиткових мінімумів

Угодою визначено тарифні ставки та схеми посадових окладів керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців і робітників підприємств, умови запровадження та розміри доплат і надбавок тощо. Також передбачено й додаткові гарантії та компенсації, соціально-побутові пільги, які можуть містити окремі колективні договори підприємств.

Оплата праці робітників сфери морського транспорту здійснюватиметься першочергово - всі інші платежі підприємства здійснюватимуть лише після виконання своїх зобов’язань перед колективом.

Галузева угода спрямована також й на покращення умов праці та підвищення рівня зайнятості.

Без погодження з трудовими колективами не буде допущено зміни форм власності, відчуження, перепрофілювання, ліквідації та передачі об’єктів соціально-культурного, медичного та спортивного призначення, що знаходяться на балансі підприємств.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%