Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні на одне робоче місце претендує шість безробітних

Четвер, 20 квітня 2017 11:50

Станом на початок квітня на одне вільне робоче місце в Україні претендувало шість безробітних, тоді як станом на відповідну дату 2016 року ця цифра становила дев’ять осіб. Про це йдеться у статистичній інформації, оприлюдненій Державною службою зайнятості, передає УНН.

"Станом на 1 квітня 2017 року офіційна кількість безробітних, які перебували на обліку в Державній службі зайнятості, знизилася до 406,8 тисячі осіб, що на 13% менше, ніж у відповідний період минулого року (467,5 тисячі осіб відповідно). На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 9 осіб)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що серед безробітних, зареєстрованих в службі зайнятості станом на 1 квітня, чверть безробітних раніше працювали у сільському, лісовому та рибному господарстві; 17% були зайняті у державному управлінні, обороні, обов’язковому соціальному страхуванні; кожний сьомий, з числа безробітних, раніше працював у торгівлі та ремонті або у переробній та добувній промисловості.

За професійними групами, за даними служби зайнятості, серед зареєстрованих безробітних переважають законодавці, державні службовці, керівники, робітники з обслуговування, експлуатації машин, та працівники сфери торгівлі та послуг.

Як зазначається, кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості, зросла на 27 тис., або 16% та становила 199,3 тисячі у порівнянні з першим кварталом 2016 року. При цьому майже половина з них була працевлаштована оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 59,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%