Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінсоцполітики звинувачує роботодавців в дискримінації

Четвер, 22 серпня 2013 17:07

Н.Корелевська обіцяє урівняти права громадян при прийомі на роботу

Мінсоцполітики розробило механізм притягнення недобросовісних роботодавців до відповідальності за недодержання вимог до змісту реклами послуг із працевлаштування. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, передає прес-служба відомства.

«Мінсоцполітики розробило чіткий механізм притягнення недобросовісних роботодавців до відповідальності за недодержання вимог до змісту реклами послуг із працевлаштування. Після його затвердження посадові особи Держпраці матимуть необхідні важелі впливу до порушників закону», - сказала Наталія Королевська.

Тобто тепер вакансії де вказані такі дані як вік і стать – можуть бути поза законом, так як за словами пані Міністра є дискримінацією. Адже у січні поточного року набули чинності нова редакція Закону України «Про зайнятість населення» та зміни до Закону України «Про рекламу»,. Зокрема, вказаний закон доповнено статтею 24(1).

«Цією статтею забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, виняток становить специфічна робота, яка може виконуватися виключно особами певної статі», - наголосила Наталія Королевська.

За її словами, у разі порушення перелічених вимог, рекламодавці повинні сплачувати штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (на сьогодні це 11 470 грн.).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%