Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні стало менше зарплат у конвертах

Четвер, 06 липня 2017 20:42

Порівняно з 2016 роком відсоток «білих» заробітних плат в Україні збільшився. Протягом останніх двох років на ринку праці зберігається тенденція зростання офіційних виплат. Про це розповіла фахівець експертно-аналітичного центру HeadHunter Катерина Криворученко, пише «Сегодня».

Згідно з даними кадрового порталу hh.ua, 54% респондентів відповіли, що отримують «білу» зарплату. Разом з тим, досить великій кількості українців (17%) продовжують виплачувати гроші в конвертах. Також, порівняно з 2016 роком майже не змінилася кількість тих, кому платять «сіру» зарплату (частина офіційно, а частина «в конвертах»): 29% 2017 року і 30% 2016 року.

Якщо говорити про те, яким чином виглядає сьогодні «чорна» заробітна плата в країні, то для 30% респондентів – це вся сума. 47% українців зазначили, що більшу частину суми (70% -50%) становлять виплати «в конвертах». У 16% випадків відсоток «чорного» гонорару становить менше 50% від усієї зарплати. А ось для 3% працюючих громадян України це тільки бонуси і премії.

«Говорити про повну легалізацію заробітних плат українців поки що не доводиться. Однак заперечувати хоч і поступальні, але позитивні тенденції, що відбуваються на ринку праці, в цілому не варто», – зазначила Криворученко.

Нагадаємо, за підрахунками Держстату, середня заробітна плата в Україні зросла на 37,2% за останній рік. У статистиці такого роду враховуються лише «білі» оклади.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%