Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Укрнафта скоротить кількість персоналу через непродовження ліцензій

Понеділок, 21 серпня 2017 22:19

ПАТ «Укрнафта» скоротить інвестиційну програму через непродовження 9 ліцензій на видобуток нафти і газу та вивчає можливість скорочення персоналу, інформує «Економічна правда».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

«Укрнафта» змушена істотно скоротити інвестиційну програму в другій половині поточного року через непродовження 9 ліцензій на видобуток нафти і газу та пов'язаних з цим фінансових втрат. Компанія також розглядає низку заходів щодо зниження витрат, в тому числі заходи по скороченню персоналу в деяких структурних одиницях, з тим щоб забезпечити повну і своєчасну сплату податків. Компанія підготує відповідні плани і почне їх реалізацію до кінця поточного місяця», - йдеться в повідомленні.

«Станом на 18 серпня через незаконне непродовження ліцензій і вимушену зупинку видобутку вже недоотримано 560 млн грн чистого доходу. До кінця року очікувані втрати чистого доходу складуть близько 1,8 млрд грн. Розрахунки показують, що якщо ситуація з продовженням ліцензій не зміниться, то в другій половині 2017 року компанія зможе повністю виконувати поточні податкові зобов'язання тільки за умови скорочення інвестиційної програми та операційних витрат, у тому числі і за рахунок заробітних плат», - зазначають у компанії.

Правління «Укрнафти» доручило підготувати план заходів щодо зниження витрат, який повинен забезпечити повні і своєчасні розрахунки за податковими зобов'язаннями.

Заходи щодо зниження витрат включають припинення низки інвестиційних проектів і скорочення інвестпрограми як мінімум на 500 млн грн, що призведе до зниження рівня видобутку не тільки в поточному році, а й у наступних періодах. Також вивчається можливість скорочення персоналу в деяких виробничих і сервісних підрозділах, яке може становити до 1,5 тисячі співробітників. 

В даний момент податковий борг «Укрнафти» перед ДФС перевищує 13 млрд гривень.

Нагадаємо, Укрнафта збільшила чистий збиток до 8,739 млрд гривень у 2016 році.

17 травня «Укрнафта» направила до ДФС новий план фінансового оздоровлення.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%