Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чому українці змінюють роботу (опитування)

Вівторок, 31 жовтня 2017 20:53

Пошук роботи є невід’ємною частиною життя, а близько третини свого життя люди проводять у робочих процесах.

Дослідження показало, що майже половина офісних співробітників в Україні – 44% – змінює місце роботи кожні 2-4 роки, інформує Finance.ua.

При цьому більше 70% змінюють роботу через низьку зарплату, свідчать результати дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter. Про це йдеться в матеріаліСегодня.

При цьому 18% роблять це набагато рідше – раз на 5-7 років. Тих, хто змінює місце роботи в середньому раз на рік, виявилося 13%. Про зміну роботи частіше, ніж раз на рік, повідомили 7% опитаних. Рідше змінює роботу не така велика кількість українців: всього 5% роблять це раз на 8-10 років, а 8% – раз на 10 років. Ще менше виявилося тих, хто ніколи в житті не змінював роботу, – 5% від загального числа опитаних.

На питання про те, що саме спонукає змінювати роботу, 72% респондентів відповіли: низький рівень оплати праці. Саме фінансовий аспект увійшов до ТОП-3 основних причин, через які українці вирішують змінити роботу. Двома іншими причинами, що підштовхують до зміни роботи, виявилися відсутність можливості професійно розвиватися і некомфортна атмосфера в колективі. Про це заявили 63% і 44% респондентів відповідно.

Близько третини респондентів зазначили, що замислюються про зміну роботи, коли відчувають необхідність щось поміняти в своєму житті. Менш поширеними причинами є: погані умови робочого місця (17%), бажання поміняти сферу діяльності (10%), скорочення штату (9%) і незручне розташування офісу (9%).

Серед інших причин зустрічаються також відчуття непотрібності своєї роботи, більш перспективна і високооплачувана пропозиція, невиконання роботодавцем обіцяних умов і неможливість реалізації нововведень. При цьому на одне вакантне місце в Україні претендують три особи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%