Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Визначені кращі роботодавці України

Четвер, 14 грудня 2017 20:31

Українці вважають найкращими роботодавцями міжнародні холдинги і великі вітчизняні компанії, визнані лідерами в своїх галузях.

Про це свідчать результати дослідження «Рейтинг роботодавців України», проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна, інформує «Сьогодні».

В першу двадцятку рейтингу увійшли відомі міжнародні компанії: Байєр, Делойт Україна, Ернст Енд Янг, Кока-кола, МакДональдс. У вподобаннях українців опинилися відразу кілька компаній сфери зв'язку: Водафон Україна, Лайфселл, Київстар, Нова Пошта.

З банків в рейтинг потрапили Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрсиббанк. Також в двадцятку кращих увійшли ДТЕК, 1+1 Медіа, AXA Страхування, Ашан Україна, ВОГ, OLX, Миронівський хлібопродукт.

«Кандидати і здобувачі оцінюють роботодавця в основному за популярністю компанії і за відгуками в інтернеті. В деяких випадках, також мають місце відгуки знайомих, якщо вони є, – розповіла під час презентації рейтингу Тетяна Нікітович, експерт рейтингу, директор компанії Smart Solutions. – Ми як експерти, що працюють з ринком, звикли оцінювати роботодавців також за відгуками, але зібраним «зсередини» – від співробітників, які або працюють в компаніях, або працювали там раніше, або в якості кандидатів ходили на співбесіди».

Крім загального рейтингу, HeadHunter Україна склав рейтинги кращих роботодавців по галузям. Так, в ТОП-5 кращих компаній в номінації «Важка промисловість, енергетика, видобувна промисловість» увійшла енергетична компанія ДТЕК.

«Така оцінка свідчить, що зусилля компанії зі створення якісних умов праці, розвитку і навчання співробітників, формування корпоративної культури не залишаються непоміченими – як тисячами претендентів, так і експертами в сфері HR. Сьогодні ми дивимося далі: шукаємо нові сучасні інструменти як залучати й утримувати кращих фахівців на ринку. При цьому нами враховуються світовий досвід і практики, в тому числі, і таких технологічних компаній як Facebook, LinkedIn, What's Up», – зазначив Олександр Кучеренко, директор з управління персоналом ДТЕК.

Дослідження тривало з 18 вересня по 28 листопада 2017 року. При розрахунку фінального рейтингу враховувалися оцінки як здобувачів, так і експертів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%