Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Данилюк вимагатиме звільнити Насірова з посади глави ДФС

Вівторок, 16 січня 2018 19:20

Міністр фінансів України Олександр Данилюк має намір на найближчому засіданні Кабінету міністрів 17 січня порушити питання про звільнення із займаної посади раніше відстороненого від виконання своїх обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова, інформує УНІАН.

«Цієї середи порушуватиму це питання на засіданні уряду. Ми, як уряд, що відповідає перед українським народом, маємо бути прикладом і суворо дотримуватися законодавства. Сподіваюся на підтримку колег», - написав міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, Насіров став одним з перших людей, хто публічно зрадів рішенню уряду про скасування концепції реформи ДФС.

«Вважаю неприпустимим те, що людина, яка вже стала символом корупції і відкрито порушила закон про державну службу, маючи не тільки українське громадянство, формально залишається главою ДФС вже майже рік з моменту відсторонення. Тим часом, ДФС залишається без постійного керівника», - додав Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 3 березня 2017 року усунув Романа Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

За версією слідства, чиновник у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Відсторонений від виконання обов'язків голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав скаргу до Європейського суду з прав людини на дії щодо нього Національного антикорупційного бюро України та Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%