Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ підтвердив, що українці масово їдуть на заробітки до Польщі

Понеділок, 05 лютого 2018 21:49

Національний банк України повідомив про те, що зростання економіки і спрощення бюрократичних процедур в Польщі сприяють приїзду українських трудових мігрантів, пише «Страна.UA».

Про це йдеться в інфляційному звіті за січень.

"Найбільше українців... виїжджали на заробітки в Польщу, Росію, Італію та Чехію. Причому в останні роки потоки українських мігрантів в Польщі істотно зросли (на тлі зростаючої економіки Польщі, спрощення правил працевлаштування, надання ряду переваг і можливостей для українців, що мають карту поляка , в кінці кінців, спрощення перетину кордону через введення безвізового режиму з країнами ЄС). Навпаки, міграція в Росію зменшилася, в тому числі з-за складних міждержавних відносин", - йдеться в звіті.

В цілому, серед трудових мігрантів більшість становили чоловіки (70%) і люди, які мали професійно-технічну і закінчену середню освіту (64%). У той же час, спостерігається збільшення кількості мігрантів з повною вищою та базовою або неповною вищою освітою.

"Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки, зокрема це стосується польського напрямку. Додатковим ризиком активізації трудової міграції з України є збільшення кількості студентів, які здобувають освіту за кордоном", - попередили в Нацбанку.

Основним двигуном трудових міграційних процесів стала можливість отримати за кордоном заробітну плату в 2-3 рази більше, ніж в Україні.

Середньомісячний заробіток одного трудового мігранта становив 722 дол. США, але тільки деякі мігранти за кордоном могли знайти роботу, відповідну їх рівню кваліфікації.

000aaa11

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%