Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Коли варто відмовитися від запропонованої роботи

Вівторок, 24 квітня 2018 22:46

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Водночас завжди потрібно уважно ставитися до вибору майбутньої роботи. Перш ніж йти на співбесіду, дізнайтеся якомога більше про компанію. Чим вона займається, як давно на ринку, які відгуки про роботодавця є в мережі, пише Газета з посиланням на Work.ua.

Підозріле розташування офісу

Перед тим, як йти на співбесіду, дізнайтеся де знаходиться офіс компанії. Якщо у під'їзді житлового будинку, без розпізнавальних знаків і веб-сайту, це тривожний сигнал. Водночас останнім часом деякі стартапи так і роблять - знімають великі апартаменти і працюють "як вдома". Загалом, якщо підприємство заявляє про себе як про відомий бренд, але його офіс знаходиться у підвальному приміщенні без ремонту, будьте уважні.

Недружній рекрутер

Якщо на співбесіді з вами грубо спілкуються, задають занадто особисті питання, завершуйте розмову. Щоправда це може бути стресова співбесіда. Тому перед зустріччю з потенційним роботодавцем уважно вивчіть вакансію. Якщо шукають стресостійкого працівника, будьте готові до подібного спілкування. Можливо, в кінці співбесіди вас похвалять за витримку. Якщо ж лише манера спілкування, уявіть, що буде, коли почнете працювати.

Ніякої конкретики

Підозру має викликати рекрутер, який не може конкретно відповісти на запитання про зарплату або в цілому про роботу в компанії. Також сигналом закінчити співбесіду буде, якщо вам обіцяють високу зарплату, але чітко не окреслюють робочі обов'язки. У такому разі, поцікавтеся як працюють інші. Яку зарплату і графік мають вони. Якщо не почуєте прямої відповіді, швидше за все, це шахрайська організація або збиткове підприємство.

Збір коштів

Зовсім погано, коли на співбесіді пропонують зробити грошовий внесок. Наприклад, купити партію товару, щоб потім його продати і заробити в рази більше. Найімовірніше, ви маєте справу з недобросовісним роботодавцем.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%