Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підприємства на два роки звільнять від штрафів за неправильну бухгалтерську звітність

Вівторок, 30 липня 2013 11:22

 

Норму введуть на два роки

У Міністерстві фінансів України пропонують звільнити підприємства від сплати штрафних санкцій за помилки в бухгалтерській звітності, у разі якщо уточнені дані були подані протягом трьох місяців після основного звіту. Про це пише Комерсант-Україна.

Відповідно до законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України з питань бухобліку», ця норма буде введена всього на два роки. Вона спростить роботу бухгалтерів в період масового переходу компаній на міжнародні стандарти фінансової звітності.

Відповідно до цієї ініціативи, компанії зможуть подавати уточнену фінансову звітність заміну раніше поданій за підсумками самостійно виявлених помилок, або за результатами аудиторської перевірки. Зокрема, ст. 14 закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» пропонується доповнити нормою: «Якщо підприємство подає уточнену фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність протягом трьох місяців від дати попередньої подачі, до нього штрафні санкції не застосовуються».

Серед інших ініціатив Мінфіну норма, згідно з якою фінансова звітність та консолідована фінансова звітність не може включатися до складу іншої звітності. У документі також міститься механізм застосування нормативної грошової оцінки вартості права постійного користування земельними ділянками з метою бухгалтерського обліку для зменшення навантаження на бюджет і забезпечення обліку земельних ділянок, переданих бюджетним установам, державним та комунальним підприємствам на праві постійного користування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%