Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В уряді хочуть посилити вимоги до інтернет-магазинів

Четвер, 04 травня 2017 17:23

Голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа пропонує на законодавчому рівні посилити вимоги до інтернет-магазинів, які здійснюють свою діяльність на території України, що дозволило б контролюючим органам блокувати сайти в разі фіксації порушень, пише Сьогодні

“Вважаю, що там, де є кричущі порушення, треба застосовувати максимально жорсткі санкції, аж до блокування доменних імен. Відповідні законодавчі ініціативи зараз нами розробляються”, – розповів голова Держспоживслужб.

За словами Лапи, близько половини скарг громадян належать до сфері інтернет-торгівлі. У споживачів нерідко виникають претензії до якості реалізованих товарів і послуг, виникають проблеми з поверненням продукції, у придбаних товарів відсутнє гарантійне обслуговування і т. д. При цьому задовольнити скарги споживачів у даній сфері дуже важко.

“Є якась юридична або фізична особа, яка адмініструє сайт, є інша особа, яка здійснює реалізацію продукції, третя особа здійснює доставку. Тому добитися захисту своїх прав дуже складно, але ми працюємо в цьому напрямку”, – пояснив голова відомства.

Він зазначив, що в сфері інтернет-торгівлі є кілька базових вимог, яких магазини повинні дотримуватися. Наприклад, на сайті обов’язково повинно бути зазначено назву юридичної особи, що здійснює реалізацію продукції. У такому випадку споживачі зможуть звернутися в контролюючі органи і добиватися захисту своїх прав.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%