Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАЗК посилить захист е-декларацій від будь-яких втручань

Четвер, 06 вересня 2018 20:13

У Національному агентстві із запобігання корупції тривають заходи із впровадження системи логічного та арифметичного контролю декларацій. Про це повідомила прес-служба Агентства, передає УНН.

"Національне агентство та інші учасники цього процесу продовжують роботи із впровадження системи логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Система)", - йдеться у повідомленні.

Так, Національне агентство спільно з розробником Системи, організатором державної експертизи комплексної системи захисту інформації та адміністратором Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, здійснюють підготовчі заходи для проведення державної експертизи. Після проведення державної експертизи та отримання Атестата відповідності, Національне агентство забезпечить введення Системи в експлуатацію.

Разом з тим Національне агентство спільно з іншими державними органами вживає заходи з побудови захищених каналів зв’язку, проводить налаштування та тестування автоматизованого обміну інформацією з іншими державними реєстрами та інформаційними базами даних. 

Також для запровадження автоматизованого обміну інформацією Національне агентство затвердило з держателями реєстрів відповідні порядки та погоджує протоколи автоматизованого обміну інформацією з Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, а також зміни до протоколу обміну з Державною фіскальною службою.

Автоматизований обмін інформацією з реєстрами Міністерства юстиції України розпочнеться після законодавчого врегулювання цього питання, зокрема шляхом прийняття розробленого Національним агентством проекту закону щодо забезпечення належного доступу до інформації, необхідної для реалізації його повноважень.

Впровадження автоматизованого обміну інформацією є однією з ключових складових логічного та арифметичного контролю декларацій, задля чого наразі зосереджені зусилля всіх учасників цього процесу: Кабінету Міністрів України, Національного агентства, держателів реєстрів, інших державних органів та організацій, міжнародних партнерів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%