Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2013 р. сума відшкодованого ПДВ зросла на 7,5 млрд. грн.

Вівторок, 14 січня 2014 15:45

Показник виріс до 53,4 млрд. грн.

Протягом минулого року платникам податків відшкодовано 53,4 млрд. грн. податку на додану вартість. Порівняно з 2012 р., сума відшкодування зросла на 7,5 млрд. грн. Про це повідомив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко, пише прес-служба відомства.

«Два роки поспіль суми відшкодованого ПДВ перевищують заявки від платників. Цього року є об’єктивні передумови, що дозволяють Міністерству зберегти цю позитивну тенденцію»,  - підкреслив Міністр.

Зокрема, за словами Міністра, у 2013 р. платникам повернуто на 3,5 млрд. грн. більше від заявленої до відшкодування суми податку, яка складала   49,9 млрд. грн. У 2012 р. суб’єктам господарювання було виплачено 46 млрд. грн. при заявлених 43,3 млрд. грн.

Усталеною популярністю у бізнесу користується спрощена процедура автоматичного відшкодування ПДВ. Цією можливістю у 2013 р. скористалися 495 платників з усіх регіонів України та різних галузей економіки, які отримали відшкодування ПДВ  у сумі 22,6 млрд. грн.

«У цьому році для сумлінних представників бізнесу процес відшкодування ПДВ стане ще більш швидким і простим. Це сприятиме підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ в цілому», - запевнив Міністр Клименко.

Нагадаємо,  для платників із позитивною податковою історією  з 1 січня 2014 року  термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ,  буде скорочено з 20 до 5 днів. Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, забезпечують своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Окрім цього, претенденти на цей статус мають  відповідати  критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Одним з ключових параметрів є високий рівень середньої оплати праці на підприємствах – не менше двох з половиною мінімальних зарплат.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%