Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2013 р. сума відшкодованого столичним платникам ПДВ зросла на 775 млн. грн.

П'ятниця, 17 січня 2014 14:50

Київським платникам відшкодували 4,3 млрд. грн.

Протягом минулого року платникам податків міста Києва відшкодовано 4 млрд. 360 мільйонів гривень податку на додану вартість. Порівняно з 2012 р., сума відшкодування зросла на 775 млн. грн. Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова, пише прес-служба відомства.

Зокрема, за словами начальника столичного управління Міндоходів, у Києві впродовж 2013 р. платникам повернуто на 49,2 млн. грн. більше від заявленої до відшкодування суми податку.

Дедалі більшою популярністю у представників бізнесу користується процедура автоматичного відшкодування ПДВ. Цією можливістю у 2013 р. скористалися 63 платники міста Києва, що здійснюють діяльність у різних галузях економіки. Вони отримали відшкодування ПДВ  у сумі 677 млн. грн.

«Для сумлінних представників бізнесу процес відшкодування ПДВ стане ще більш швидким і простим. Це пов’язано із впровадженням законодавчих змін, норми яких вже діють з початку 2014 р.», – зауважила Ірина Носачова.

Нагадаємо,  для платників із позитивною податковою історією  з 1 січня 2014 р. термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ,  скорочено до 5 днів. Право на отримання «позитивного» статусу мають платники ПДВ, які протягом останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, забезпечують своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Окрім цього, претенденти на цей статус мають  відповідати  критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Одним з ключових параметрів є високий рівень середньої оплати праці на підприємствах – не менше двох з половиною мінімальних зарплат.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%