Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко продовжить просувати податок на виведений капітал – Южаніна

Четвер, 29 листопада 2018 15:41

Президент Петро Порошенко продовжує роботу з Міжнародним валютним фондом щодо законопроекту про податок на виведений капітал.

Про це написала глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй Facebook-сторінці, пише НВ.

"Незважаючи на те, що активісти та експерти вже відмовляються від боротьби за податок на виведений капітал та переключили свої зусилля на пошук зради, президент України наполегливо продовжує роботу з МВФ з просування цього законопроекту", - підкреслила вона.

За словами глави комітету, під час переговорів із директором-розпорядником фонду Крістін Лагард президент домовився про прибуття до України найближчим часом технічної місії МВФ. 

Южаніна відзначила, що податок не можна було впроваджувати з 1 січня 2019 року, адже цьому має передувати чимала підготовча робота з боку Національного банку, Державної фіскальної служби та інших органів виконавчої влади.

Нагадаємо, на початку грудня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив, що введення податку на виведений капітал в 2018 році відміняється. Податок введуть у 2019 році.

Пізніше в ДФС заявляли про 80-мільярдні збитки після введення податку на виведений капітал.

У ДФС також відзначали, що платниками податку на виведений капітал є виключно юридичні особи. При цьому, фізичних осіб-підприємців даний податок не стосується.

12 березня 2018 року Європейська бізнес-асоціація заявила, що стурбована оподаткуванням на виведений капітал господарських операцій, здійснюваних на звичайних ринкових умовах.

У березні в МВФ розповіли про ризики для України від введення податку на виведений капітал. Крім того, Фонд наполегливо рекомендував не вносити на розгляд Верховної Ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

У травні Южаніна назвала причини блокування МВФ податку на виведений капітал.

Пізніше екс-заступник міністра фінансів Олена Макеєва відзначала, що цей податок суперечить міжнародному праву, і це може призвести до міжнародного скандалу.

У свою чергу Світовий банк назвав цей податок популізмом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%