Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Термін сплати ЄСВ на загальнодержавне страхування для гірничих підприємств закінчується 28 жовтня

Середа, 22 жовтня 2014 11:59

Податковий календар

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі м. Києва нагадують, що відповідно до норм чинного законодавства гірничим підприємствам необхідно сплатити єдиний соціальний внесок на загальнодержавне страхування за вересень до 28 жовтня поточного року.

Як відомо, роботодавці (підприємства, установи та організації, інші юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які використовують працю найманих працівників) сплачують нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

Також варто відзначити, що у разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (Пункт 4.10 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. № 21-5).

Водночас наголошуємо, що у разі несвоєчасної сплати ЄСВ (або не в повному обсязі) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%