Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін прокоментував плани щодо закриття податкових спрощенців

Вівторок, 20 вересня 2016 13:06

Міністерство фінансів України працює над змінами до Податкового кодексу, які спрямовані на поліпшення адміністрування, і не стосуються змін в базі оподаткування, зокрема спрощеної системи.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі каналу 3S.TV, пише УБР

"Ми окремо розробляємо зміни до Податкового кодексу, спрямовані на поліпшення адміністрування в податках. Там ми не торкаємося податкової бази, тому те, що говорять, що ми" атакуємо "зараз спрощенців, це неправда", - сказав Данилюк.

При цьому міністр зазначив, що з зловживаннями при спрощеній системі оподаткування повинна працювати Державна фіскальна служба, вони повинні в рамках своєї компетенції такі зловживання припиняти.

Проведення податкової реформи є одним із пріоритетів роботи уряду і частиною зобов'язань України перед ключовими кредиторами, включаючи Міжнародний валютний фонд.

Мінфін в рамках підготовки реформи представив на обговорення громадськості свої пропозиції щодо змін Податкового кодексу, які включають зміна податкових ставок, а також передачу функцій управління базами даних безпосередньо в Мінфін і скорочення функцій Державної фіскальної служби як органу, який курирує роботу податкової та митної служби, переважно до сервісної складової.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав провести в Україні глибоку податкову реформу і потім накласти мораторій на будь-які зміни в податковій системі і податковому законодавстві терміном на 3-5 років.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%