Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Власникам вживаних авто запропонували розмитнення в кредит

Четвер, 24 листопада 2016 22:25

Влада хоче дозволити власникам авто з іноземними номерами розмитнювати їх в кредит. Таке рішення Верховна Рада може прийняти найближчим часом, пише Finance.ua.

Згідно з ним, водії повинні будуть платити всього 0,25% від суми розмитнення на місяць і 3% на рік. Наприклад, за кордоном можна купити Audi 2006 року випуску за €6 тис. Значить, платіж по розстрочці на розмитнення в 2017 році буде €195, в 2018-му – €313, в 2019-му – €390 (і цю суму будуть платити до повного закриття розстрочки).

Власники авто з «чужими» номерами зазнають збитків через новий закон.

За підрахунками глави Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олега Назаренка, дане оформлення авто може розтягнутися на десятки років. Таким чином влада хоче заспокоїти водіїв, які їздять на машинах з іноземними номерами і не хочуть, як того вимагає закон, перетинати кордон кожні п’ять днів.

Але не всі власники транзитних авто задоволені такою пропозицією. «Це Гройсман робить для того, щоб заспокоїти людей і розблокувати кордон. Але навряд чи така пропозиція пройде в парламенті, там є лобі Васадзе і Святаша (автовиробники і ділери.- ред.). Думаю, найпростіший спосіб – використовувати закон №3251 (про зниження акцизів на розмитнення вживаних іномарок), тільки зробити місячну амністію: дозволити всім власникам вживаних авто без системи «Євро-5» і старше 2010 року розмитнити їх і оформити протягом місяця . Щоб цим не скористалися продавці старих машин, оформляти тільки водіїв, які їздять на цих авто не менше півроку. В результаті бюджет отримає багато податків, а ми станемо законними власниками без всяких транзитних номерів», – вважає активіст Павло Білецький.

Правда, таке рішення викликає невдоволення у тих, хто ввозить нові автомобілі і платить всі податки. «Сьогодні імпортери платять 9,1% мита, акциз, 20% ПДВ від вартості авто (всього податки, враховуючи збір до Пенсійного фонду в 3-5%, складають близько 45-57% від вартості машини). Ці податки надходять до бюджету, йдуть на пенсії, дотації, військових в АТО, медиків, вчителів, в тому числі на зарплати нардепів і чиновників в Кабміні. Якщо новації будуть прийняті, то автоімпортери просто перестануть фінансувати нардепівські зарплати», – написав Назаренко в Facebook.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%